چگونه از خواص زعفران استفاده کنيم؟
اگر مشتاق هستيد از فوايد زعفران بدانيد، بايد گفت که اين ادويه باعث تقويت حافظه و مبارزه با بيماري آلزايمر ميشود. زعفران فشار خون را کاهش ميدهد و از سکته مغزي جلوگيري ميکند. براي درمان آسم، مشکلات پوستي و کم خوني استفاده ميشود. با تقويت معده به هضم غذا کمک ميکند. به عبارت ديگر اين ادويه يک بمب درماني است.
چگونه از خواص زعفران استفاده کنيم؟
بهترين روش تهيه زعفران خرد کردن آن در هاون است. به گفته يک استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران، فرم تازه پودر شده ادويه بيشترين مقدار از ترکيباتي را آزاد ميکند که مسئول حفظ سلامتي هستند. کلالههاي زعفران بافت ظريفي دارند و وقتي با آب گرم مخلوط ميشون ، ترکيبات به سرعت آزاد ميشوند. بعد از خريد زعفران بايد مخلوط را روي حرارت غير مستقيم مانند روش بن ماري قرار دهيد تا نسوزد.
اگر کلالهها مستقيماً در غذا قرار بگيرند، به همان اندازه که بايد رنگ يا عطر آزاد نميکنند. اگر مدتي روي حرارت مستقيم قرار بگيرد، خواص آن نيز کاهش مييابد. بايد در آخرين لحظه پخت و پز استفاده شود تا از بين رفتن رنگ و طعم در اثر حرارت جلوگيري شود.
نکات مهم نگهداري از انواع زعفران
نور و رطوبت دشمن زعفران هستند و نبايد کلالههاي ظريف زعفران را لمس کنند! بنابراين ظرف آن را در ظرف شيشهاي يا فلزي محکم و دربسته نگه داريد. زيرا اسانس معطر زعفران به راحتي تبخير ميشود و هنگام قرار گرفتن در معرض هواي آزاد رنگ آن کاهش مييابد.
زعفران در همه کشورها استفاده ميشود اما برخي از افراد مانند هنديها و عربها آن را بيشتر مصرف ميکنند. عربها زعفران را در مخلوط نوشيدني قهوه خود قرار ميدهند تا از نظر شيميايي متعادل شود. هنديها از آن در کبابهاي خود استفاده ميکنند. در ايتاليا و سوئيس از آن در غذاهاي برنجي استفاده ميشود. فرانسويها با آن غذاهاي دريايي نيز درست ميکنند.
در مقادير متوسط زعفران ??براي عطر و طعم و رنگ دهي در وعدههاي روزمره بيخطر است اما مصرف زياد آن ممکن است عوارضي داشته باشد! مصرف سه گرم زعفران در ماه براي بدن و روان بسيار مفيد است، اما بيش از 5 گرم در ماه مضر است. مصرف 5 گرم در يک وعده کشنده است!
صادرات و خريد زعفران
صادرات زعفران براي اقتصاد کشورهايي مانند ايران بسيار مهم است. بيش از 20 درصد صادرات محصولات کشاورزي ايران از نظر ارزش متعلق به زعفران است. با وجود تحريمها حدود 280 تن زعفران به ارزش 351 ميليون دلار در سال قبل از بيماري همه گير COVID-19 صادر شده بود. با فرصت صادرات، کشاورزان محلي بازار بيشتري براي محصولات خود دارند که ميتواند سختي کار و هزينه بالاي توليد آنها را جبران کند.
همه کشورهاي جهان زعفران ايراني را به دليل کيفيت عالي خود تقاضا ميکنند. به همين دليل زعفران ايراني گرانترين ادويه در جهان است و طلاي سرخ ناميده ميشود. با توجه به کيفيت برتر، خواص درماني قوي، عطر و بوي منحصر به فرد، طعم عجيب و رنگ طلايي زيبا مورد علاقه همه مردم است.
منبع مقاله :
[ بازدید : 203 ][ چهارشنبه 30 تير 1400 ] 2:08 ] [ sama ]
[ ]